2016. március 22., kedd

4 ok, amiért érdemes peelinget használni

Múlt szombaton slowszépségápolási workshopot tartottam egy női önképzőkörben. Ennek aztán több hasznos hozadéka is volt a számomra, ez egyik ezek közül, hogy megtudtam: nem mindenki számára magától értetődő a peeling  rendszeres alkalmazása a bőrápolási rutin során. Talán részletkérdésnek tűnik, hiszen a legfontosabb a jó arckrém – gondolhatnánk. A krém önmagában sajnos nem old meg mindent, egészséges bőr nem érhető el egyedül egy jó arckrémmel (és fontos, hogy itt nem a krém árára, hanem a minőségére gondolok).

Mi a peeling, vagyis a bőrradír lényege?

  1. az elhalt hámsejtek rendszeres, heti egyszeri-kétszeri eltávolítása, és ezáltal
  2. a bőr felfrissítése
  3. a regeneráció serkentése,
  4. a detoxikációs folyamatok támogatása
Hogy értsük: hiába szeretnénk egy szuper krémmel táplálni a bőrünket, ha annak a felületét gyakorlatilag bevonják az elhalt szarusejtek. Egyetlen krém sem tud ezen a falon áthatolni. Így legfeljebb annyit érünk el a használatával, hogy ezt a falat megnedvesítjük a krém víztartalmának köszönhetően, de a bőrünk a tápanyagokat nem lesz képes hasznosítani, hiszen azok be sem tudnak jutni.

Slow peeling arcra

Hetente egy-két alkalommal egy kávéskanál szódabikarbónát keverj el egy kávéskanál hidegen sajtolt sárgabarackmag olajjal, és ezzel a keverékkel pár percig masszírozd át az arcbőröd. A szódabikarbóna egyenletes és finom szemcséi nem sértik fel a bőrt, az olaj táplál, hidratál, illetve oldja a felgyülemlett faggyút és a szennyeződést is. Peeling után virágvízzel töröld át az arcod, ezzel visszaállítod a bőr egészséges savas pH-ját. Végül pedig vidd fel az arckrémed, amit masszírozz be a teljes felszívódásig.
Ez egy általános recept, amiben az egyetlen mindenkire érvényes összetevő a szódabikarbóna, a többit (olaj, virágvíz, esetleg illóolaj) a bőröd pillanatnyi állapotának megfelelően érdemes kiválasztani, ebben szívesen segítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése